Shopping Cart

No products in the cart.

O nama

Posle više od 15 godina iskustva i rada u restoranima različitih internacionalnih kuhinja, šef Uroš Knežić je nastavio da radi ono što najviše voli i zna. To je potraga za novim kulinarskim izazovima i receptima koji će osvojiti mnoge ljubitelje i poznavaoce dobre hrane i vrhunskih ukusa.
Posle škole legendarnog šefa Stambola Geštamova i uspešne karijere šefa kuhinje, znanje i iskustvo Uroš je primenio u kreiranju jedinstvenih delikatesa, ovog puta u sopstvenoj proizvodnji.

Ideja za proizvode se rodila dok je radio na alternativnim metodama dimljenja u restoranima u kojima je bio šef. Sada svoju strast za kulinarstvom pretače u Raw & Smoked proizvode, koji se odlikuju kvalitetom, prepoznatljivošću i ukusom.

Sve korake i postupke pripreme i dimljenja, sprovodi u svojoj maloj manufakturi, gde se svaki deo procesa strogo kontroliše. Dimljenje na prirodnoj bukovini, u podnožju Avale, daje posebnu notu i autentičnost Raw & Smoked proizvoda.

Raw & Smoked linija vrhunskih, hladno dimljenih proizvoda, zadovoljiće sva vaša čula, a uz malo mašte i naših preporuka, možete doneti iskustvo vrhunskih restorana u svoj dom.

Uslovi pod kojima nastaju proizvodi su strogo kontrolisani tako da ne postoji mogućnost odstupanja od kvaliteta. Sve namirnice prolaze prirodan proces konzervacije i dehidracije. U pripremi se ne koriste pojačivači ukusa, nitratne soli i dodaci za produžetak roka trajanja, već samo prirodne sirovine. Nakon toga sledi hladno dimljenje na prirodnom dimu bukovog drveta i na temperaturi koja ne prelazi 18 stepeni. Proizvodi su prilagođeni konzumaciji u sirovom obliku, ali to ne isključuje mogućnost termičke obrade na nižim teperaturama.

Za dimljenje biramo najbolje i najkvalitetnije komade ribe iz uvoza, a za biftek sarađujemo sa lokalnim proizvođačima mesa.