Dimljeni brancin

since 2021.

Fileti hladno dimljenog brancina imaju jedinstven i prijatan ukus. Mnogi smatraju da je dimljeni brancin zapravo i jedan od najukusnijih ribljih predjela baš zbog pomenutog specifičnog ukusa.

Raw&Smoked dimljeni brancin je definitivno jedan od favorita jer je apsolutno nov na trzistu i kuvari imaju odlicnu priliku da jelovnike upotpune vrhunskim proizvodima koji ce zadovoljiti i najvece poznavaoce gastronomije a takodje u isto vreme mozemo se pohvaliti ovakvim premium proizvodima koji dolaze i Srbije.

Dimljeni brancin je poceo da se dimi ne tako davno ali njegov klub obožavatelja ne prestaje da raste. Sama praksa dimljenja hrane je otpočela u dalekoj prošlosti i, iako se još uvek ne zna prava istina kako je došlo do otkrića ovog procesa, smatra se da je to jedna od najranijih tehnika za očuvanje mesa i ribe. Tokom kamenog doba, u mnogim zajednicama su plemena bila okružena vodom u kojoj su ljudi mogli naći neograničene zalihe riba. Naravno, ribolov tada nije bio preterano razvijen i bilo je potrebno pronaći tehniku kojom se ulov može očuvati na duže periode. Dimljenje riba je bilo rešenje za ovaj problem. Riba je još tada bila jedan od omiljenih namirnica za dimljenje jer se smatralo da je izuzetno zdrava, a pritom i vrlo ukusan.

Dok se brancin dimi u komorama, dobija nežnu teksturu koja doprinosi ukusu. Meso brancina je jednostavno za pripremu…secenje za carpaccio ili sushi. Ukus je fantastican i prepun arome tradicionalnog dimljenog koje se koristi stotinama godina unazad. U kombinaciji sa svezim zacinima i citrusnim solima, ovaj specijalitet lako zauzima prvo mesto kada su u pitanju poslastice kojim se možete prepustiti.

Sjajne posledice koje dimljeni brancin može imati na zdravlje su takođe jedan od razloga zašto je ovo jelo toliko popularno. Bez obzira na to da li je u pitanju divlji ili brancin iz uzgoja, porcija dimljenog brancina sadrži veoma mali broj kalorija a u isto vreme je i odličan izvor proteina. Za one koji vode zdrav način života i u stalnom su treningu, ova hrana im može dodatno pomoći da dođu do savršene linije. Brancin takođe sadrži druge zdrave nutrijente kao što su razni vitamini, selen, i omega-3 masne kiseline. Visoka količina selena u brancinu je odlična za telo zbog toga što proizvodi antioksidante i usmerava hormone štitaste žlezde. Omega-3 masne kiseline su još jedan bitan nutrijent koji je poznat po tome što smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti tako što pomaže u snižavanju krvnog pritiska. Ako pokušavate da smanjive nivo holesterola, obavezno dodajte dimljeni brancin u svoju ishranu. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, morski plodovi – kao što je brancin – jedan su od najboljih izvora ove hranljive materije.

Ukoliko ste zainteresovani da probate neverovatno ukusan dimljeni brancin koji je spremljen na tradicionalan način bez dodatnih aditiva, onda su Raw&Smoked dimljeni brancin kao i dimljeni losos, dimljena tuna i dimljeni biftek pravi izbor za Vas.